En strikkebok blir til!

dame Strikkebok tradisjon ull

Det var aldri ment å bli en hel bok. Kun et par design på en genser, noen justeringer på en jakke jeg hadde begynt på ett par år tidligere, noe mindfullness og pirkearbeid for stressmestring. Men sånn er det altså, en begynnelse som får en uventet reise og ender opp til ett produkt jeg er utrolig stolt av - Nina Skarra Strikkebok.

Høstferien 2016 dro jeg med familien til Rondane. Det var en stund siden jeg hadde jobbet med strikk og savnet hadde begynt å melde seg. Naturen i fjellet inspirerte meg til å jobbe med strukturer. Tanken gikk med en gang til ull og strikk. Fargekombinasjonene i fjellet på høsten var spennende. Kontraster mellom blek mosegrønn, skarp rød, lys grå og sort satte tankene sammen med strukturer som fletter, kurver, rå ull, myk ull, hårete, glatt, tynn tråd og tykke pinner. Uendelige variasjoner. Akkurat som naturen. Det er en av grunnene til at jeg er så glad i strikk. Som designer er jeg veldig opptatt av form, men kunstneren i meg elsker detaljer. Det er derfor kombinasjonene i denne boken består av mange relativt enkle oppskrifter, men med detaljer som gjør at du må regne med å bruke litt tid på en del av plaggene. Det er  “wearable arts”. Når man putter såpass mye tid inn i ett plagg er det viktig at man bruker garn av høy kvalitet slik at det varer lenge. Vi er heldige som har noen produsenter i Norge som legger vekt på å bevare våre tradisjoner med å spinne garn av norsk ull. 

 

Jeg har jobbet i lang tid med å utvikle design, detaljer, garnkombinasjoner og fargevalg. Det er viktig for meg at boken har flere typer design for å favne flere og at du som kjøper boken skal kunne strikke opp mange av oppskriftene uten at garderoben din ser lik ut og uten variasjon. I denne boken er det noe for fest, hverdag, hytta, stranden og bylivet. Det vil være teknikker du kjenner godt fra før og kanskje noe du aldri har sett før. Jeg har skrevet mer enn det som er vanlig i en strikkebok. Det er fordi jeg har ønsket å formidle litt om hvem jeg er og hvordan jeg tenker når jeg jobber kreativt. Jeg håper det vil inspirere deg. Fordi bærekraft er noe jeg brenner for har jeg ønsket å skrive litt om mine tanker rundt dette. Strikking er en fantastisk tradisjon som jeg har gitt noen nye uttrykk, og som jeg håper du vil kose deg med og nyte godt av. God strikk!


Older Post Newer Post