En historie om Nepal

blindeforbundet dame herre humanitær icare kashmir nepal ninaskarra skjerf ull

I 2012 fikk jeg en forespørsel fra Norges Blindeforbund om jeg kunne tenke meg og designe ett ullskjerf for dem for å hjelpe "unødvendig" blinde i Nepal. Unødvendig blinde? Hva er det, tenkte jeg.

         http://reoslo.no/content/uploads/2013/08/iCare-Scarf-header-850X400.jpg nina skarra

I fattige land mister mange synet i ung alder på grunn av grå stær. 32 millioner mennesker er unødvendig blinde og 80% av disse bor i Nepal. Det er en grusom skjebne for en som bor i ett av verdens fattigste land. Det er livsviktig at alle har arbeid, og det at man ikke kan jobbe betyr at man blir en belastning for sin familie, og lokalsamfunnet man bor i. Ved hjelp av en enkel øyeoperasjon, som er over på få minutter, kan mange av disse få synet tilbake. Gjennom iCare bidrar Norges Blindeforbund til å utrydde unødvendig blindhet i verden. 300 kr fra hvert skjerf går til å dekke en operasjon. Ett skjerf gir ett nytt liv for en som trenger det aller mest. Det er ett prosjekt som ligger mitt hjerte nær og jeg er utrolig stolt av å være en del av det. Du kan lese mer om iCare prosjektet her.                                   

https://nina-skarra.myshopify.com/blogs/news/en-historie-om-nepal-og-ullskjerf  

Humanitært arbeid, bærekraft og produksjon - bilde fra mitt fabrikkbesøk i Nepal.

Etter jordskjelvet I 2015 ble jeg kontaktet av fabrikkeierne jeg hadde besøkt sammen med Blindeforbundet, og som produserte skjerfene for iCare. De fortalte at de var hardt rammet og spurte om jeg kunne hjelpe. Flere av deres fabrikkarbeidere bodde og kom fra landsbyer som nå lå i grus. Noen av disse familiene hadde jeg selv besøkt. Etter arbeidet jeg har med Blindeforbundet har jeg stor respekt for hva det ligger i å drive en humanitær organisasjon. Mitt bidrag er derfor å produsere på de samme fabrikkene som Blindeforbundet slik at jeg skaper faste, stabile arbeidsplasser. Jeg har derfor begynt å produsere egne skjerf med ett litt annet design enn iCare skjerfene. 

Årets vinterkolleksjon er nå klar for salg. Alle ullskjerfene er laget i 100% kashmir fra fjellgeiter i områdene rundt Nepal. Ullskjerf til dame kan brukes som sjal og stort skjerf. Det kommer i fargene rød, mørk mose, blå og rosa. Vi har også et rutete skjerf som er litt smalere og passer godt til herre. Ullskjerf til herre kommer i kombinasjonene mørkgrå/lysgrå og blå/beige. 

  https://nina-skarra.myshopify.com/admin/products/8216535880 kasmirskjerf         https://nina-skarra.myshopify.com/admin/products/8216643848 kashmirskjerf herre

 


Older Post Newer Post